Barbara Merlak

Jeziki vodenja
          
Slovensko, hrvaško, srbsko, bosansko, angleško, špansko

Regija vodenja
 Gorenjska
Bled, Bohinj, Radovljica, Kranjska Gora, Mojstrana, Jesenice, Planica, Pokljuka, Triglavski Narodni Park …

Specialnost in posebna znanja
Lokalna turistična vodnica za Gorenjsko,
Predavateljica bontona in celostne zunanje podobe poslovnega človeka na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled

Kontakt
GSM: 041/444 500
E-naslov: jsbt.bled@gmail.com
Web:  differentbled.wordpress.com

Naslov
Sebenjska cesta 3, 4260 Bled

Izobrazba
univ.dipl. oec., absolvent mednarodnih odnosov

Dodaten opis, ki koristi gostu
Kot domačinka na Bledu sem navdušena nad naravnimi lepotami veličastnega Triglavskega narodnega parka in zanimivo zgodovino kraja, ki se je kot turistično-zdraviliški kraj pričel razvijati sredi 19. stoletja. Od takrat naprej je bil Bled v središču pozornosti ljudi, ki so prepoznali kraj kot unikaten preplet naravnih lepot in spokojnosti. Danes je Bled vznemirljiv športno turistični kraj, ki ponuja številne sodobne športne vsebine in navdušuje vse generacije. Tudi mene in mojo družino, ki ga z veseljem na novo spoznavamo vsak dan. Poleg športa pa je tu še kulinarika, še posebej tradicionalna blejska kremna rezina, ki se vedno prileže po aktivno preživetem dnevu. In če vas poleg enega najstarejših gradu v Sloveniji in zvončka želja na blejskem otoku zanimajo še veliki somi, mladi labodi, čebelji let kranjske sivke, odmev ponarodelih napevov Slavka Avsenika in Titova kava v kavarni Belvedere, vas vabim, da se mi pridružite na drugačnih, lahko pa tudi tradicionalnih potepanjih po Bledu. Skupaj z domačinko, vodnico Nino Ražen, sva pripravili spoznavanje Bleda in bližnje okolice malo drugače. Pridružite se nama na poteh:  Pot Blejske kremne rezine, Po sledi vladarjev in maršala Tita, Od slapu do slapu in Skozi Pokljuško luknjo na Staro Pokljuko.
Vabiva vas na odkrivanje kotičkov čudovite narave, prijetna kramljanja z domačini in srečanja z večjimi in manjšimi živimi bitji vodnega in kopnega sveta.

Doživetje 1

Bled malo drugače – Food Tour

Vas zanima Bled malo drugače? Dogodivščina ponuja razvajanje brbončic ob neverjetnem pogledu na veličasno Blejsko skalo z Gradom, edini Slovenski otoček in na Julijske Alpe ter Karavanke ob klepetu z domačini. Med obiskom lokalnih restavracij, vas popeljemo ne le po skritih kotičkih Bleda, temveč tudi skozi čas, kulturno in naravno dediščino kraja. Drugačen obisk klasične destinacije Vam bo ostal v prijetnem spominu.

Zakaj ne bi tudi Vi raziskali Bleda z lokalnim turističnim vodnikom?

Doživetje 2

Blejski grad

Blejski grad velja za drugo največjo turistično atrakcijo v Sloveniji. Vabim vas, da skupaj preverimo, zakaj :).

Doživetje 3

Blejski otok

Če vas poleg zvončka želja na blejskem otoku zanimajo še veliki somi, mladi labodi, čebelji let kranjske sivke, odmev ponarodelih napevov Slavka Avsenika in Titova kava v kavarni Belvedere, vas vabim, da se mi pridružite na drugačnih, lahko pa tudi tradicionalnih potepanjih po Bledu.

Please follow and like us:

MI SMO LOKALNI VODNIKI SLOVENIJE.

DOŽIVITE SLOVENIJO V NAŠI DRUŽBI

v slovenščini, angleščini, nemščini, francoščini, španščini, italijanščini, nizozemščini, hrvaščini, srbščini, bosanščini, ukrajinščini, ruščini...      

DRUŠTVO REGIONALNIH VODNIKOV SLOVENIJE

Cesta v Mestni log 58g
1000 Ljubljana, Slovenija
+ 386 51 410 072
argos.guides@gmail.com
Follow by Email
Facebook
SHARE
Instagram